Monday, September 14, 2009

KEM UPAYA DIRI 1 2009-2010

salam..

KEM UPAYA DIRI 1 2009-2010


Kem Upaya Diri kali I untuk sesi 2009-2010 telah diadakan bermula 11 September 2009 dan berakhir pada 13 September 2009 bertempat di Kompleks Rakan Muda Jempol.

Kem ini diadakan untuk membantu lebih kurang 100 orang pelajar terpilih dari Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan, Kuala Pilah.

Antara aktiviti yang dijalankan ialah aktiviti ice-breaking, LDK dan pembentangan.

Pihak Alumni KMNS sangat berbesar hati kerana telah dijemput oleh pihak Kolej untuk menjalankan slot ceramah yang berdasarkan budaya hidup pelajar cemerlang dan cabaran serta pengorbanan yang perlu dilalui.

Slot yang dijalankan dalam kaedah forum telah diwakili oleh saudara Mohd Nurafiq bin Mohd Zainal sebagai Moderator, manakala Mohd Ghazali bin Ismail serta Haryanti bte Mohd Affandi bertindak sebagai Ahli Panel. Sementara itu Muhammad Khairuddin dan Taufiq Azzain dari Unit Dokumentasi Alumni KMNS bertindak sebagai pembantu program serta mendokumentasikan perjalanan program.


Dari Borang Maklumbalas yang diterima, rata-rata peserta berpuas hati dengan slot yang telah dijalankan dan meminta supaya program-program seperti ini diadakan lagi pada masa hadapan, malah dicadangkan supaya ianya dijadikan aktiviti bulanan atau tahunan oleh pihak Alumni KMNS.

Kami dari Pihak Alumni KMNS sekali lagi ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Kolej kerana memanggil kami dalam menjayakan program tersebut, serta mengucapkan Selamat Maju Jaya kepada adik-adik yang bakal meneruskan perjuangan mereka di kolej.

Sekian, terima kasih.

0 comments:

Post a Comment