Sunday, May 17, 2009

Welcome to PAKMNS!

CONGRATULATION!
Tahniah! 

Persatuan Alumni Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan telahpun didaftarkan secara rasmi di ROS Negeri Sembilan pada tahun 2008. Sejarah penubuhan bermula daripada Jawatankuasa Penaja Alumni KMNS yang ditubuhkan pada tahun 2007. Alumni KMNS bergerak secara sendiri di atas dana yang dikumpulkan sendiri. 

  1. Mengumpul semua bekas pelajar Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan dengan tujuan untuk menjalinkan hubungan baik dan erat antara satu sama lain.
  2. Menyatukan pelajar dan bekas pelajar melalui kegiatan-kegiatan ceramah, bengkel, forum, seminar dan pelbagai aktiviti lain.
  3. Menjaga kebajikan ahli-ahli dengan mewujudkan rangkaian ke arah mencapai kecemerlangan di dalam bidang akademik dan kerjaya di samping membina semangat setia kawan. 
  4. Menyalurkan bantuan yang diperlukan kepada ahli-ahli yang melanjutkan pelajaran di institusi pengajian tinggi (IPT) dalam dan luar negara.
  5. Mewujudkan kerjasama di antara ahli-ahli Alumni KMNS, pelajar dan masyarakat dengan mengadakan program bersama seperti kelas-kelas bimbingan pelajar, khidmat masyarakat dan aktiviti sosial yang lain bagi mengeratkan persaudaraan.
  6. Bekerjasama dengan Alumni kolej-kolej matrikulasi lain yang sama tujuan dan dasarnya dengan Alumni KMNS di dalam perkara yang memberi faedah kepada Alumni KMNS dan ahli-ahlinya.
  7. Mengumpulkan semula semua bekas-bekas pelajar KMNS
  8. Memastikan hubungan rapat antara Alumni KMNS dan seluruh warga KMNS
Persatuan Alumni Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kementerian Pelajaran Malaysia
72000, Kuala Pilah 
Negeri Sembilan Darul Khusus 2 comments: